diploma uitreiking met feestbus

Leerkrachten brengen diploma’s aan huis met feestbus

Leerkrachten brengen diploma’s aan huis met feestbus: “Ouders mogen dit belangrijke moment niet missen”

Omdat de coronamaatregelen een ‘klassieke’ proclamatie onmogelijk maakten, ging het schoolteam van Atheneum Klein-Brabant uit Bornem op zoek naar een origineel alternatief. Leekrachten brengen diploma’s aan huis met feestbus, vooral omdat ouders dit belangrijke moment niet mochten missen. 

“Normaal gezien krijgen onze zesdejaars hun diploma tijdens een grote receptie op school, met wel honderden aanwezigen. Door corona moest het nu een pak kleiner, om de veiligheid te kunnen garanderen. We vonden het echter belangrijk om ook de ouders van onze leerlingen zo veel mogelijk bij dit bijzondere moment te betrekken”, zegt directeur Karen Fraters.

Ronde met feestbus

“Daarom besloten we alle leerlingen die afstuderen – uit de richtingen ASO, TSO en BSO – thuis te gaan opzoeken. We verzamelden alle adressen, stippelden een route uit en reden met onze feestbus van deur tot deur. De klastitularissen overhandigden telkens het getuigschrift en een ‘goodiebag’ met een hapje en drankje, een afstudeerhoedje en een cadeautje van de school.”

Confettibom

“Om het feest compleet te maken, vroegen we aan zowel de leerlingen als leerkrachten om zich feestelijk ‘op te kleden’. We lieten overal een confettibom ontploffen, en werd er geposeerd voor een foto. Die beelden worden later samengevoegd tot een collage, die de zesdejaars krijgen als herinnering.”Humanitaire transport actie naar Oekraïne

 

Geen tijd meer om te wachten, tijd voor actie!

 

Autobussen Cannaerts verbindt zich om mama’s en kinderen, waaronder heel wat met een beperking op te halen aan de grens.

Spullen zijn belangrijk, maar er zijn ook veel kosten. Daarom lanceert Autobussen Cannaerts de vraag om te doneren om deze kost te helpen dragen. De donaties zullen uitsluitend gebruikt worden voor de mazoutkost en eten.

 

Rekeningnummer: BE51 7490 1472 2662

Autobussen Cannaerts
Referentie: Humanitair vervoer
**Uiteraard kunnen wij bedrijven voorzien van een factuur**
margaux@autobussencannaerts.be
Alvast bedankt voor uw steun.

 

Wij danken alvast

LegalLab, VeroCurtains, MC Motors, BDO, Vector Bross,

Koninckx Schilderwerken, bistro The Boathouse, Farma de Heide

voor hun donaties.

 

Lees zeker onze persberichten hierover via deze link.