Geschiedenis

1924

Oprichting Cannaerts

Oprichting Cannaerts

Autobussen Cannaerts werd gesticht in 1924 door Florent Cannaerts en zijn echtgenote Juliette Hauloy. Ze kochten een Ford type T van 17 plaatsen.

1925

Eerste reisbus

Autobussen Cannaerts - Mechelen - Vamos at work - dagtrips - excursies - meerdaagse reizen

Kort na de oprichting werd de eerste reisbus aangekocht. Met de Mechelse bakkersbond vertrok Florent als één van de eerste autocaruitbaters helemaal naar de verre Ardennen met als “hoogtepunt”: de Baraque Michel.

1945

Oorlogsjaren

Oorlogsjaren

Elf bussen werden door het leger in beslag genomen om elders te worden ingezet. Slechts twee bussen bleven over om mensen te vervoeren. Omdat brandstof niet te vinden was, plaatste Florent Cannaerts een gasketeltje in elke bus. Vlak na de oorlog werd de eerste gelede bus in dienst gezet: een Ford in perfecte staat, overgekocht van het Engelse leger.

1952

NMVB

In 1952 kwamen de lijndiensten onder de bevoegdheid van de NMBS, en kregen alle rode lijnbussen een groene kleur. Nog in dat jaar werd een nieuwe autocar gekocht: merk AEC met een carrosserie Van Hool. Met deze bus won Cannaerts de Concours d’Elégance tijdens een beurs in Oostende

1966

Lancia bus

Autobussen Cannaerts - Mechelen - Lancia 1966 - Vamos at work - dagtrips - excursies - meerdaagse reizen

In 1966 koopt Autobussen Cannaerts de enige ingevoerde Lancia bus in Belgie door de firma ‘Carrosserie De Sot’ uit Roeselare

1967

Innovatie

Autobussen Cannaerts - Mechelen - Vamos at work - dagtrips - excursies - meerdaagse reizen

De eerste bussen met luchtvering – van het merk Neoplan – werden aangekocht.

1969

Engeland – India

Engeland – India
4 Bussen vanuit Engeland naar Calcutta in India! Doorheen heel Europa en Azië – met vele hindernissen en weinig autosnelwegen!  De bussen waren 2 maanden onderweg vooraleer hun bestemming te bereiken. Elke bus was uitgerust met bagagerekken waarop de tenten lagen waarin werd overnacht. Elke bus werd bemand door welgeteld 1 chauffeur die de hele verre rit deed! Nadat de passagiers 2 maanden ter plaatse waren gebleven vatte men de terugrit aan, om 2 maanden later behouden thuis te komen.
1974

50 Jarig jubileum

Autobussen Cannaerts - Mechelen - 50-jaar jubileum - Vamos at work - dagtrips - excursies - meerdaagse reizen

De stichters, Florent en Juliette Cannaerts bij het 50 jarig jubileum voor een Lijn bus van spaanse makelij Pegaso.

Reserveren