voordelen touringcar

Voordelen van busreizen

Waarom met de bus reizen? Voordelen van busreizen

Tegenwoordig zijn touringcars, vergeleken met krappe trein- en vliegtuigreizen, een vrij luxe alternatief, maar zonder de hoge prijskaartjes of stress die gepaard gaan met moderne reisarrangementen. Gammele oude bussen zonder airconditioning of comfortabele beenruimte zijn slechts enkele van de achterhaalde veronderstellingen en misvattingen over busvakanties of -uitstappen. 

Of je nu op een dagexcursie gaat met je vrienden of familie, op vakantie gaat, of zelfs alleen maar van en naar kantoor reist, reizen met de bus wordt een steeds populairdere manier van reizen in België – vooral dit jaar , waarbij veel gezinnen kiezen voor een langer verblijf dan hun gebruikelijke vakanties in het buitenland en in plaats daarvan op zoek zijn naar een touringcar voor hun uitstappen in België. Wij sommen de voordelen van busreizen graag voor u even op:

Voordelen voor touringcars

Reizen met de bus biedt een fantastisch scala aan voordelen, waarvan vele opwegen tegen de drukte van andere vormen van openbaar vervoer of de kosten van het besturen van een auto. Laten we elk van hen hieronder in detail bekijken.

1. Zorgeloos reizen

Het valt niet te ontkennen dat lange afstanden rijden, vooral naar steden of plaatsen die we nog nooit eerder hebben bezocht, ons stressniveau echt kan verhogen. Of je nu vast komt te zitten in de file of je een weg probeert te banen door een nieuw gebied met een onbetrouwbare satellietnavigatie, we hebben allemaal de stress gevoeld om eerder naar een nieuw gebied te moeten gaan.

Als u echter met de bus reist, kunt u achterover leunen, ontspannen en iemand anders de wegen laten regelen. In plaats van je zorgen te maken of je de juiste afslag hebt genomen, of dat je op de juiste rijstrook zit, kun je genieten van het uitzicht en een praatje maken met andere passagiers.

Reizen met een bus is erg ontspannend – u neemt de zorgen en stress weg die kunnen komen door zelf de weg op te gaan, en laat het over aan de zeer bekwame handen van uw ervaren chauffeur.

2. Veel opbergruimte

Naast zorgeloos reizen is een van de andere grote voordelen van touringcarreizen dat je niet gehinderd wordt door kleine auto’s of bagageruimte, waardoor je (binnen redelijke grenzen) meer spullen mee kunt nemen.

Als je bijvoorbeeld voor een kort verblijf op pad gaat en maar een kleine auto hebt, kan het moeilijk zijn om de meest essentiële spullen tussen je koffers te krijgen, zoals kinderwagens, wandelstokken of sportuitrusting. Het voordeel van touringcarreizen is dat ze grote opbergvakken hebben, zodat je al je benodigdheden mee kunt nemen.

3. Geniet van het landschap

Als u lange afstanden aflegt, zult u ongetwijfeld door een prachtig landschap komen, maar hoeveel daarvan kunt u realistisch in zich opnemen als u achter het stuur zit?

Als u met de bus reist, kunt u achterover leunen en genieten van het uitzicht terwijl u het glooiende landschap passeert. De toegevoegde bonus van reizen per touringcar is dat u doorgaans veel hoger zit dan de andere auto’s op de weg, zodat u de allerbeste uitzichten hebt.

4. Goedkopere manier van reizen

Reizen per bus kan tegenwoordig een meer kosteneffectieve manier van reizen zijn. Dit geldt met name voor pendelaars die de tarieven kunnen verlagen door de prijzen van treinkaartjes te verhogen, maar ervoor zorgen dat ze het comfort van hun eigen stoel krijgen – en vaak met oplaadfaciliteiten voor hun elektronische apparaten. Zelfs als je de beschikking hebt over je eigen auto, als je de prijs berekent van benzine, belasting, servicekosten en waar nodig – congestieheffing – komt het allemaal neer op een nogal dure manier van reizen.

Als u per touringcar reist, of u nu als forens of als passagier op vakantie gaat, betaalt u slechts één keer, waarbij de kosten van deze belastingen en onderhoudskosten worden gedeeld tussen u en uw passagiers. Natuurlijk variëren de prijzen afhankelijk van de tijd die je reist en de afstand die je van plan bent te nemen. Maar voor gezinnen of groepsreisboekingen kunt u meestal een groepsboekingskorting krijgen, waardoor dit nog steeds een goedkopere reisoptie is.

5. Veiligheid

Veel mensen vragen; “is touringcar veiliger dan auto?” En in veel opzichten kan het als veiliger worden beschouwd dan autoreizen.

Afgezien van de voor de hand liggende verschillen in voertuigveiligheid, wordt reizen met een touringcar vaak als een veiliger vervoermiddel beschouwd vanwege de persoon die rijdt. Als u als individu de wegen niet kent of niet zeker weet waar u heen gaat, kunt u zich onveilig of niet ontspannen voelen.

Maar met busreizen kunt u gemoedsrust hebben, wetende dat u wordt vervoerd door een professionele chauffeur die ervaring heeft met het navigeren op de wegen. Volgens de wet zullen ze regelmatig coachchauffeurstrainingen en gezondheidscontroles volgen, zodat ze worden beoordeeld als veilige chauffeurs die geschikt zijn om te werken.

6. Comfort

Veruit een van de gunstigste redenen om met de touringcar te reizen, is het comfortniveau dat u kunt ervaren. Busreizen wegen veel zwaarder dan het comfort van trein- en busreizen, met hun pluche moderne interieurs.

De touringcars zijn zeer ruim, goed onderhouden en voorzien van airconditioning voor een comfortabele reis. Onze vloot van luxe touringcars is ook voorzien van drankfaciliteiten aan boord, een W/C en soms een TV/DVD-speler – en biedt alles wat u nodig heeft voor een geweldige reiservaring.

In die zin stelt reizen per touringcar u in staat om ontspannen en verfrist op uw bestemming aan te komen – klaar om alles aan te pakken wat de komende dag u brengt. Dit kan vooral gunstig zijn voor pendelaars, die vaak warm en vermoeid op kantoor aankomen nadat ze in treinen met beperkte zitplaatsen zijn gepropt.

7. Parkeren

Nu lijkt dit misschien een klein en mogelijk vreemd voordeel van reizen met een bus, maar het speelt in feite een dagelijkse ravage in het leven van veel autobezitters.

Wanneer u met uw auto rijdt, vooral in een stad, hoe vaak heeft u a) moeite om een ​​parkeerplaats te vinden en b) hijg u naar de kosten van parkeren? Tenzij je bereid bent om te lopen vanaf een parkeerplaats in de verte, zou je dezelfde prijs kunnen uitgeven om een ​​dag te parkeren als aan een maaltijd in een restaurant.

Een groot voordeel van touringcarreizen is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over parkeren. Steden hebben vaak geweldige afleverplaatsen voor touringcars, dicht bij alle populaire lokale voorzieningen, zodat u het meeste uit uw tijd daar kunt halen. Meestal zet uw vriendelijke buschauffeur u af en haalt u op een vast tijdstip weer op vanaf dezelfde plek, en het is vaak maar een korte wandeling van het gebied dat u wilt gaan verkennen.

8. Vermindert uw impact op het milieu

De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar manieren om de milieu-impact van onze groeiende bevolking op de planeet te verminderen, waarbij reizen per touringcar wordt genoemd als een van de beste vervoersoplossingen. 

Een touringcar kan een groot voertuig zijn, maar hij kan een grote hoeveelheid passagiers vervoeren. Als al die passagiers hun eigen auto zouden hebben en individueel zouden reizen, zou hun ecologische voetafdruk aanzienlijk toenemen.

Veel moderne touringcars zijn ook uitgerust met apparaten om de hoeveelheid schadelijke verontreinigende stoffen die ze produceren te verminderen.

9. Het is niet nodig om reisroutes te onderzoeken

Voor individuen die het plannen van een reis uit handen willen nemen, is het boeken van een vakantie of dagexcursie bij een touringcarbedrijf zeker de optie voor jou.

Wanneer u uw vervoer boekt bij een busmaatschappij, regelen zij meestal alle reizen, accommodatie en eventuele toegangskaarten die u tijdens uw reis nodig heeft – die bij de prijs van uw ticket zijn inbegrepen. Ze zijn meestal ook aan boord en reizen met je mee om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en om al je vragen over de reis te beantwoorden.

Ze zullen ook tijdens de hele reis beschikbaar zijn om contact op te nemen en garanderen dat al uw zorgen worden vervuld en opgelost – zodat u kunt genieten van een zorgeloze dag of een pauze met uw vrienden en/of familie.

10. Een vlotte reis

Wist u dat in een recent onderzoek ten minste een derde van de inwoners hun ervaring op de luchthaven als een stressvollere ervaring beoordeelde dan hun gemiddelde werkweek?

Geen gedoe meer met inchecken of uw bagage laten inchecken met het gemak van een busreis. Zolang je de nodige documenten hebt voorbereid voor wanneer je aankomt, regelt de reisorganisator meestal de rest voor je.

Het is niet nodig om uw bagage van de bus en door luchthavenscanners te slepen, of te worstelen met het proberen door de douane te rennen. In plaats daarvan kun je van begin tot eind genieten van een ontspannende reis – met onderweg veel comfortpauzes om je benen te strekken en wat frisse lucht op te snuiven. 

11. Handige ophaallocaties

Moet u tijdens uw woon-werkverkeer vaak van de taxi of bus naar de trein springen?

Met busreizen bieden veel bedrijven handige ophaallocaties dicht bij uw huis, waardoor er minder tijd en gedoe nodig is om aan boord te stappen. Voor forenzen zijn die extra minuten ’s ochtends of’ s avonds essentieel om je verfrist en stressvrij te voelen.

Voor degenen die met de bus op vakantie gaan, kan de touroperator zelfs een taxi of minibus regelen van uw huis naar het busdepot of de ophaallocatie, zodat u alle zorgen over hoe u met uw koffers bij het voertuig kunt komen, kunt vergeten.

12. Ontdek meer!

Tegenwoordig plannen touringcarbedrijven een hele reeks routes voor klanten, waaronder uitstapjes naar pittoreske locaties zoals Reims in Frankrijk of Disneyland Parijs, naar theater- en sportevenementen, evenals een hele reeks andere speciale locaties.

Als je meer over ons land wilt ontdekken en de mogelijkheid wilt hebben om alles te ervaren zonder het gedoe van het zoeken en plannen van routes, dan klinkt een busreis als de perfecte oplossing voor jou!

Vertrek je graag met een grote groep, familie of vrienden? Bekijk dan zeker ons reisaanbod 

Veel reisplezier!

 Reserveren