Touringcar Corona Class - Bus huren 49 plaatsen

Versoepelingen onderwijs en jeugdwerk

Versoepelingen onderwijs en jeugdwerk, hoe zit dat nu juist?

 

Beste leerkracht, beste jeugdleider,

Het kabinet Weyts meldt ons dat de voorwaarden voor de extra-muros activiteiten vanaf 1 juni worden versoepeld. Graag lijsten wij voor u de versoepelingen even op voor het onderwijs en jeugdwerk, want hoe zit dat nu juist?

1. Versoepelingen onderwijs

Vanaf 1 juni kunnen meerdere klasgroepen samen op de bus. Er wordt wel speciale aandacht gevraagd voor een goede ventilatie en de scheiding van deze bubbels, bij op- en uitstappen. Autobussen Cannaerts heeft vanaf het begin van deze pandemie resoluut ingezet op maatregelen, U kan deze gemakkelijk terugvinden via deze link.

Ingesloten de communicatie die verstuurd werd naar de scholen:

Uitstappen met meerdere klasgroepen
Op grond van overleg en na aftoetsing op het Overlegcomité kunnen vanaf 1 juni een- of meerdaagse uitstappen worden georganiseerd met meerdere klasgroepen, ook wat het vervoer betreft (geen openbaar vervoer). Organiseer je uitstap bij voorkeur zo laat mogelijk in juni. Bij verplaatsingen per autocar zijn meerdere klasgroepen per toestel toegelaten als er voldoende afstand tussen de klasgroepen is en er voldoende ventilatie is. Je vindt meer in het busprotocol georganiseerd vervoer (p. 15-17). Lees alle richtlijnen over maaltijden, contact met derden, overnachtingen …

Meer info: FAQ onderwijs : UPDATE 11 mei

2. Versoepelingen jeugdwerking

Sinds 8 mei gelden al enige versoepelingen voor de jeugdwerking. Groepen mogen vanaf dan opnieuw samenkomen met 25 personen. Voor de oudere leeftijdsgroepen (13+) moeten de activiteiten verplicht buiten plaatsvinden. Vanaf 9 juni wordt het aantal deelnemers opgetrokken tot 50, zowel binnen als buiten, zonder onderscheid wat betreft de leeftijdscategorieën.

Zomerkampen:  In tegenstelling tot vorig jaar, komt er geen kilometerbeperking op buitenlandse reizen. Voor de zomerkampen, en op voorwaarde dat de sanitaire situatie gunstig evolueert, worden bubbels opgetrokken van 50 personen tot 100 personen, exclusief de begeleiding. In augustus wordt dit dan 200 excl. begeleiding.  De informatie betreffende de regels voor het kampvervoer, die samen met de Ambrassade werd opgesteld, zal nog aangepast worden.

 

Meer info: https://ambrassade.be/nl

 

Wij hopen dat bovenstaande info u zal helpen in de besprekingen voor het organiseren van uitstappen.

Voor meer informatie, zijn wij steeds bereikbaar. Wij heten u alvast met heel veel plezier terug welkom aan boord!

Benieuwd naar welke Corona maatregelen Autobussen Cannaerts nog heeft genomen? Klik dan zeker op deze link.Reserveren