gezelligste kerstmarkt in de ardennen

Gezelligste kerstmarkten in de Ardennen

Gezelligste kerstmarkten in de Ardennen

 

Het heeft altijd iets magisch, de kerstperiode.
Vanaf eind november gaan langzaam aan overal de kerstlichtjes aan en hoor je her en der de Ardenners mooie kerstliederen zingen. Kerstmis komt er bijna aan, met als ieder jaar de hoop op sneeuw. Alle steden en dorpjes van de Ardennen doen hun best om de winterpret zo betoverend mogelijk te maken. De meest Ardense, de meest gezinsvriendelijke, de oudste, de grootste en de kerstmarkt met de meeste lichtjes. Wij sommen ze graag allemaal voor u op:

 

Charleville-Mézières, de meest Ardense

Het zijn altijd dezelfde dingen die het goed doen bij deze kerstmarkt: natuurlijk het goede humeur, maar vooral: de vuurspektakels, concerten en ambachtslieden, 100% made in Ardennen. Daarnaast vind je tijdens deze periode nog andere activiteiten zoals een kerstparade, de aankomst van Sinterklaas etc.

Data: van 27 november t/m 31 december 2021.
Plaats: Place Ducale in Charleville-Mézières
Informatie Covid-19: Kerstmarkt van Charleville-Mézières

 

 

Rethel, de meest gezinsvriendelijke

Als je op zoek bent naar een markt die geschikt is voor het hele gezin, dan moet je op de kerstmarkt van Rethel zijn. Hier vind je alles om een onvergetelijk moment met de hele familie te beleven. Ritjes met een koets, mascotteoptochten, de aanwezigheid van de kerstman, warme wijn en chocolademelk… een kerstmarkt voor de hele familie!

Data: van 17 t/m 20 december 2021.
Plaats: Rue de la République en place de la Mairie.
Informatie Covid-19: Kerstmarkt Rethel

 

Eupen, de oudste

Hier, in het oudste kerstdorp van België staan zo’n 60 kraampjes op je te wachten. Lekkernijen, muziek, een levende kerststal en concerten in de kerk, de hele kerstsfeer is hier op één plek te vinden!

Data: van 10 t/m 12 december 2021.
Plaats: Marktplatz, Eupen
Informatie Covid-19: Kerstmarkt Eupen

 

Luik, de grootste

200 stands, 2 miljoen bezoekers en inmiddels al de 33e editie… Deze kerstmarkt is ontzettend groot. Maar je merkt niet veel van alle drukte, omdat de markt goed verspreid door de stad staat opgesteld.

Data: van 26 november t/m 30 december 2021
Plaats: Place Saint-Lambert, Place du Marché in Luik
Informatie Covid-19: Kerstmarkt Luik

 

Ciney, met de meeste lichtjes

Grote kerstmarkt in het Park Saint-Roch in een sprookjesachtig decor. Onder een regen van lichtjes kun je maarliefst 180 kraampjes ontdekken met een ruim aanbod aan ambachtelijke producten.

Data: van 16 t/m 20 december 2021
Plaats: Parc Saint-Roch, Ciney,
Informatie Covid-19: Kerstmarkt “Les fééries du Parc”

Drink je liever zelf een glaasje? Op zaterdag 11 december vertrekken wij vanuit Mechelen naar de gezellige kerstmarkt te Aken. Proef eerst van de gezellige kerstsfeer in de Vleeshalle te Mechelen met een heerlijk ontbijtje om nadien met veilig transport naar Aken te gaan. Boek jouw tickets via www.devleeshalle.be.

Vertrek je graag met een grote groep, familie of vrienden? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via deze link. 

Veel reisplezier!

 Reserveren